Menu Sluiten

Materiaalsoort

Materialen

PK Isolatie is specialist in:

PK Isolatie - Aerofoom Armaflex, Stopera project

Armaflex

De flexibele isolatie met antimicrobiële bescherming

Flexibele isolatie
Armaflex is de professionele flexibele isolatie voor een zekere continue condensatiecontrole.

Corrosiebestendig
Zijn unieke microcelstructuur maakt het product gemakkelijk te installeren. De optimale combinatie van een zeer laag thermisch geleidingsvermogen en een buitengewoon hoge weerstand tegen waterdampdiffusie voorkomt langdurig energieverliezen en het binnendringen van waterdamp, en reduceert het risico van corrosie onder de isolatie.

Zekere en complete oplossing
De ingebouwde antimicrobiële bescherming van Microban® en de uitstekende brandklassificatie maken het product bijzonder geschikt voor gebruik in openbare gebouwen en procesindustrieën. De complete AF/Armaflex-systeemserie en het bijkomende 10-jaar-garantieconcept bieden een zekere en complete oplossing voor alle toepassingsgebieden.

PK isolatie

ArmaComfort AB

Sterke oplossingen voor geluidsreductie

Uiterst effectieve oplossingen voor geluidsisolatie
Lawaai is een van de meest voorkomende storingsbronnen in woon- en werkruimten.

Leidingisolatie met ArmaComfort AB
Bijzonder lastig vindt men geluid van afvoerleidingen en inwendig aangebrachte hemelwaterafvoer leidingen. Via niet-geïsoleerde leidingen wordt het geluid van stromend water doorgegeven aan muren en plafonds en is daardoor hoorbaar in de naastgelegen ruimten. Met ArmaComfort AB en ArmaComfort AB Alu biedt Armacell nu speciaal voor dit toepassingsgebied ontwikkelde, uiterst efficiënte oplossingen voor de geluidsisolatie.

Tot 16 dB geluidsreductie
Uit tests van de Franse certificeringsorganisatie Centre Scientifique et Technique du Bâtiment (CSTB) blijkt dat het geluidsniveau van een Geberit-systeem voor de afvoer van regenwater met een volumestroom van 2 l/s met Arma- Comfort AB met 16 dB (A) kan worden verlaagd. Op een eenvoudige pvc-buis – die door het geringere gewicht door stromend water sterker trilt – werd een vermindering van het geluidsniveau van 12 db (A) gerealiseerd. Het menselijk gehoor ervaart een reductie van ca. 10 dB als een halvering van het geluidsniveau. Vergeleken met conventionele producten voor geluidsisolatie kan het geluidsniveau met ArmaComfort-producten bij een geringe muurdikte duidelijk beter worden verminderd.

Toepasbaar voor vele materialen
De nieuwe materialen beschikken over uitstekende geluidsisolerende eigenschappen in het bouwtechnisch relevante frequentiebereik, ongeacht of ze ingezet worden op leidingen van gietijzer of van kunststof.

Geringe rookdichtheid in geval van brand
De producten tonen een zeer goed gedrag bij brand: ArmaComfort AB Alu bereikt in de Europese SBI-test met B-s1,d0 zelfs de beste brandklasse voor organische producten. De aluminium coating met een aantrekkelijk zilverkleurig uiterlijk past zich bovendien zeer goed aan de zichtbare ommanteling van de installatie aan. Dankzij de gesloten-celstructuur van de isolatie op basis van Armaflex verhindert ArmaComfort AB betrouwbaar het ontstaan van condensatie op de leidingen.

PK isolatie

PAROC Hvac Section AluCoat T

Onbrandbare thermische en condensatie isolatie

Pijpleidingen en luchtkanalen
PAROC Hvac Section AluCoat T is een onbrandbaar steenwol pijpschaal voor de thermische en condensatie isolatie van pijpleidingen en luchtkanalen in gebouwen en schepen. Ze zijn bekleed met een versterkte Aluminium folie en een zelfklevend tape op langsnaad die condensatie tegengaat en een snelle montage toelaat.